Actie:

Parketvloer schuren en afwerken met 2 componenten olie vanaf € 27,95 per m2.
Parketvloer schuren en afwerken met parketlak vanaf € 37,00 per m2.
Deze prijzen zijn inclusief alle materialen en btw. Geldig tot en met 31 mei 2022.

Is uw parketvloer vervuild en toe aan een opknapbeurt?

De mate van vervuiling en slijtage is afhankelijk van gebruik van uw vloer. Tevens is van belang hoe de bescherming is van de afwerkingslaag van uw parketvloer.

Toch komt er een moment dat er bij iedere parketvloer op de wat zwaarder belaste delen de beschermlaag dun wordt en dan niet meer voldoende is om het hout te beschermen tegen binnendringend vuil. Het gevolg is zichtbaar in lelijke, grijze of zwarte plekken in de vloer.

Jatoba parketvloer

parket schuren

Om dit te verhelpen moet de beschermlaag en een klein stukje van de vervuilde toplaag van de parketvloer machinaal worden afgeschuurd, zodanig dat er een nieuw en schoon oppervlak ontstaat. Dit schone oppervlak moet dan worden behandeld met een nieuw aan te brengen beschermlaag.

Voorheen had u de keus tussen een afwerklaag van parketwas of van parketlak. Als uw parketvloer is afgewerkt met was, dan weet u dat u regelmatig de parketwas moet opboenen en met een boenmachine aan de gang moet. Als uw parketvloer is afgewerkt met parketlak, dan is het onderhoud eenvoudig, maar als er een kras in de parketvloer komt, kunt u hier niets aan doen.

parketvloer schuren

schuren parketvloer

En om dit te verhelpen, moet dan de hele parketvloer worden geschuurd en opnieuw in de lak worden gezet. Momenteel zijn er vele mogelijkheden voor de afwerking van uw vloer, bijvoorbeeld een hardwax-olie. Het grote voordeel van hardwax-olie is dat ze dezelfde bescherming aan de vloer biedt als lak en de uitstraling natuurlijker en warmer is. Mocht er een krasje of vlekje zijn dan is deze zelf met hardwax-olie bij te werken, zonder dat de hele vloer hiervoor moet worden behandeld. Ook is van belang dat de hardwax-olie milieuvriendelijk is en eenvoudig in het gebruik. Dit product wordt in 2 lagen aangebracht. Het schuren en afwerken van een parketvloer en afwerken met een hardwax-olie duurt ongeveer 1,5 dag. Een vereiste is wel dat de ruimte waarin moet worden gewerkt, leeg moet zijn.

Ook zijn er nu producten waarin uw vloer in 1 dag klaar kan zijn, dit zijn de 2-componenten olieën.

De prijs voor het schuren en afwerken van uw parketvloer met 2 lagen Hardwax-olie is € 39,95 per m2 (inclusief materialen en Btw). Voor het schuren en afwerken met een 1 laags-systeem zijn de prijzen vanaf € 27,95 per m2.

Voor het schuren en afwerken van uw parketvloer met een parketlak is de prijs vanaf € 37,00 per m2 (inclusief materialen en Btw), één laag grondlak en twee lagen aflak. Deze prijzen gelden voor een oppervlakte van minimaal 15 m2, voor een kleiner vloeroppervlak maken wij graag een afzonderlijke offerte.

Wij werken in Amersfoort en omgeving, zoals Soest, Nijkerk, Zeist, Driebergen, Leusden, Hoogland, Ermelo, Harderwijk, Houten, Nieuwegein, Voorthuizen, Barneveld, Woudenberg, Scherpenzeel, Zeewolde, Almere, Lelystad, Biddinghuizen, Muiden, etc.

Voor een vrijblijvende offerte kun u een email sturen of u belt voor het maken van een afspraak naar telefoonnummer: 033 – 475 57 01. Wij komen dan bij u thuis de parketvloer bekijken en  bespreken welke mogelijkheden bij uw wensen passen. Hieraan zijn geen kosten verbonden en is geheel vrijblijvend