De tapisvloer is de echte ambachtelijke parketvloer. Door de wijze van leggen is deze vloer onlosmakelijk verbonden aan uw huis. Bij een tapisvloer zijn alle denkbare patronen mogelijk. Bijvoorbeeld de alom bekende en klassieke visgraat vloer. Deze wordt veelal afgewerkt met een band en een bies die de wanden volgt. Dit geeft een echte klassieke en chique uitstraling aan een parketvloer en laat bovendien sierwerk veel meer tot zijn recht komen. Verder zijn er vele mogelijkheden in blokpatronen, zoals een mozaïek, blokpatroon, 3-dimensionaal blokpatroon, etc. Een tapisvloer begint met het aanbrengen van een 12 mm dikke spaanplaat ondervloer. Deze wordt vastgelijmd. Over de spaanplaat ondervloer wordt een massieve hoten vloer van 6 tot 9 mm dikte vastgelijmd en vastgenageld.

blokpatroon parketvloer

De tapisvloer wordt vervolgens volgens uw wensen afgewerkt. De tapisvloer is een zeer arbeidsintensief proces. Het is de echte traditionele parketvloer met het mooiste resultaat. De tapisvloer kan meerdere malen geschuurd worden en gaat meer dan een levenlang mee.

Enkele prijsvoorbeelden van een tapis vloer:

eiken parketvloer

Eiken rustiek A, 9 mm dik en 20 cm breed, compleet. Vanaf € 125,= per m2.

visgraat parket eiken

Eiken visgraat, maat van de visgraat 9 x 45 cm, dik 6 mm, compleet. Vanaf € 125,= per m2.

We hebben veel monsterborden van tapisvloeren, voor het bezichten van de tapisvloeren, belt u naar T. van Maanen Parketvloeren, telefoonnummer: 033- 475 57 01 of u stuur ons een email.